Zorg

Het hoofd van Iris (17) – Column ADD

Vorige week  wist waar ik niet waar ik over moest schrijven omdat het complete chaos in mijn hoofd was. De verhuizing is nu bijna klaar en ik woon nu volledig bij mijn moeder. Dit betekent nieuwe geluiden, nieuwe kastjes en nieuwe meubels. Dat is natuurlijk echt even heel erg wennen. en dat heeft al gezorgd voor de nodige turbulentie

Iris
Verandering is gewoon niet makkelijk mee om te gaan als je zo’n chaoshoofd hebt als wat ik heb. Ik ben druk bezig met scouting en met mijn kamer mijn eigen maken, maar toch stapelt het allemaal op. Op de een of andere manier en dan komt er weer een uitbarsting. Ook ben ik opgegroeid in een zo goed als stil dorp en nu woon ik in het centrum van een stad. Dat brengt ook nieuwe geluiden met zich mee, en net zoals in het verkeer leiden geluiden mij heel erg af.
Daarom luister ik nu ook weer heel erg veel muziek. Heel vaak het zelfde nummer, die een vriendin van mij me heeft toegestuurd. Het heet Taro van Alt-j, het is zo lekker rustig en het sleept je mee.
Verder had ik de diplomering gisteren. Ik was echt bloednerveus, zonder enige reden. Blijkbaar vond mijn hoofd dat leuk of zo. Al vanaf een uur of 5 kon ik niet meer stil zitten en was ik wat chaotisch (hoe kon het ook anders) aan het rond lopen. Toen het eindelijk zover was had ik er eigenlijk alleen maar heel veel zin in. Het is best spannend om zo’n hoofdstuk af te sluiten omdat het zo veilig voelt. Je weet eigenlijk niet meer beter dat je naar die school gaat en nu ineens is dat weg. Ook tijdens de diploma-uitreiking ging er van alles door mijn hoofd.
  • Zit mijn haar nog goed?
  • vind het meisje naast me het niet erg dat ik gedraaid zit op de stoel, ik kan het anders niet zien, maar straks denkt ze dat ik haar negeer of zo.
  • Waarom is het zo warm?
  • Gadver Iris zit nou eens stil
  • Is het mijn beurt al?
  • Oh god ik ben, ga alsjeblieft niet op je bek nu Iris.
  • Shit waarom gaat nu ineens mijn slipper stuk.
Toen ik aan de beurt was, werd ik hartstikke leuk toe gesproken en ik voelde me hartstikke trots. En dat stelde gerust. Toen ging ik weer zitten en was ik ineens helemaal moe, ik denk dat het gewoon de ontlading is geweest.
Docenten gingen me missen en daarom ga ik hun ook missen.  Zo werkt dat bij mij. Ik neem eigenlijk meteen de emoties over van de persoon met wie ik praat. zeker op zo’n ‘kwetsbaar’ moment als een diplomering.
Er werd zelfs tijdens mijn diplomering gepraat over mijn column, en toen pas realiseerde ik me dat echt iedereen dit nu gewoon weet en er geen schaamte meer voor is. Het is altijd gewoon Iris en haar laptop maar nu zag ik alle mensen waarvan ik weet dat een groot deel ook de column leest.  Super apart.
Ik ga nu zo op kamp en ik kom vrijdag terug. Ik denk niet dat ik kan schrijven komende week, maar als het goed is, kan ik de week daarna wel schrijven en dan ben ik jarig!
Mensen geniet van het hete weer en doe rustig aan. Tot snel
Iris de Wit (17 heeft ADD en is hoogsensitief ( HSP). Iedere week schrijft ze een column voor gezondheid en co en mogen we een kijkje nemen in haar hoofd.
Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3339 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht