Zorg

Zomerse sferen voor kinderen in Beatrixoord

Smoothies maken, lachen met de cliniclowns, een sport- en spelmiddag en spelen met water! Op 7 juli beginnen de spetterende vierdaagse zomerspelen op locatie Beatrixoord van het UMCG Centrum voor Revalidatie. 24 kinderen met een motorische of meervoudige beperking doen op 7, 9, 14 en 16 juli mee aan het programma met als thema: ‘Zomer op locatie Beatrixoord’.

Zomerspelen op UMCG Beatrixoord Kinderrevalidatie. In de schaduw onder een boom heeft Dylan al drie flesjes bellenblaas verbruikt.

Zomerspelen op UMCG Beatrixoord Kinderrevalidatie. In de schaduw onder een boom heeft Dylan al drie flesjes bellenblaas verbruikt.

Op de zomerspelen komt ‘Ranjaconcerten’ een voorstelling geven. De voorstelling is een mix van muziek, theater, beweging en improvisatie. Voor de kinderen is er in deze voorstelling veel te horen, te zien, te proeven en te beleven.Speciale gast op de zomerspelen is een patiënt die in Beatrixoord revalideert na een hartoperatie. ‘Deze meneer wil graag iets terug  doen voor het centrum en heeft aangeboden met de kinderen te gaan vliegeren’ zegt Vivian Laarhuis, logopedist, die samen met Helen Drok, Helga Beukema de organisator is van de zomerspelen.

De kinderen die meedoen aan de zomerspelen zijn in behandeling bij de Kinderrevalidatie. Door het jaar heen gaan zij naar de P.J.F. Mytylschool en krijgen een aantal uren per week een revalidatiebehandeling. Vivian Laarhuis: ‘Bijzonder is dat de zomerspelen voor het eerst plaatsvinden op de nieuwe afdeling van de Kinderrevalidatie. Begin dit jaar is de afdeling verhuisd naar het hoofdgebouw op locatie Beatrixoord. Het is fijn de kinderen te ontvangen op de kleurrijke en moderne afdeling!’

Professionele begeleiding

Professionals van de Kinderrevalidatie krijgen ondersteuning van vrijwilligers. De vrijwilligers zijn studenten van de opleiding Fysiotherapie. Er is één op één professionele begeleiding in een vertrouwde omgeving. Dat maakt dat ook de ouders enthousiast zijn. Ze brengen hun kinderen met een gerust hart voor een dagvullend therapieprogramma in een zomerse en gezellige sfeer die doet denken aan vakantie.

UMCG Centrum voor Revalidatie

De Kinderrevalidatie is een van de behandelteams van het UMCG Centrum voor Revalidatie met locatie Groningen en locatie Beatrixoord in Haren. De Kinderrevalidatie is daar één van. Het team van de Kinderrevalidatie onderzoekt en behandelt kinderen met problemen in de motorische ontwikkeling. Dit kunnen tijdelijke of blijvende stoornissen en beperkingen zijn die verschillen in aard en ernst. Ook begeleidt het team ouders of verzorgers van de kinderen.

 

 

 

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3350 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht