Zorg

Vaker naar huisarts voor psychologische hulp

Steeds meer patiënten met lichte psychische problemen komen terecht bij een praktijkondersteuner van de huisarts in plaats van bij een duurdere specialist. Dat blijkt uit maandag verschenen cijfers van onderzoeksinstituut Nivel.

2011-10-22 00:00:00 OVERVEEN - ANP XTRA KOEN SUYK

2011-10-22 00:00:00 OVERVEEN – ANP XTRA KOEN SUYK

Vorig jaar kwam ongeveer één op de zes van alle patiënten met psychosociale problemen die de huisartspraktijk bezochten terecht bij een praktijkondersteuner-GGZ, vergeleken met één op de dertig in 2010.

Patiënten kunnen sinds januari vorig jaar alleen nog bij gespecialiseerde GGZ-instellingen terecht met ernstige psychische stoornissen zoals depressie of angststoornis. Met lichtere psychische problemen kunnen ze alleen naar de huisarts. De huisarts krijgt daarvoor hulp van een praktijkondersteuner GGZ.

De Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) stelde vorige maand al vast dat huisartspraktijken steeds meer patiënten met te complexe psychische problemen zelf moeten behandelen, omdat er wachtlijsten zijn voor de gespecialiseerde GGZ. (ANP)

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3337 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht