Zorg

Arts gebruikte tepels voor controle anesthesie

Een anesthesist van het St. Paul’s Hospital in Hongkong controleerde het niveau van de verdoving bij vrouwen door hun borsten of tepels te betasten. Dokter Cheung Kai-shuen moet zich in acht gevallen voor de medische tuchtraad verantwoorden voor zijn onorthodoxe methode. Dat schrijft het Hongkonger dagblad South China Morning Post dinsdag.

borstkanker, borstsparende behandeling

Bron: ANP/ Koen Suyk

De arts paste zijn controlemethode toe tijdens bevallingen met een keizersnede. Zijn werkgever zelf deed aangifte tegen Cheung Kai-shuen. Een van de getuigen-deskundige verklaarde voor de raad dat het aanraken van borsten en tepels bij anesthesie zeker geen standaardprocedure is. De huid aanraken is wel een controlemiddel, maar volgens de expert is het afdoende bij een vrouw de huid onder de borsten aan te raken. Bovendien is het niet nodig daarvoor een vinger te gebruiken. De huid kan net zo goed met een buisje worden aangeraakt. (ANP)

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3341 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht