Zorg

Vlaamse regering wil aparte wc voor transgenders

De Vlaamse overheid wil haar kantoorgebouwen in de toekomst voorzien van geslachtsneutrale toiletten voor transgenders. Dat berichtte de Belgische krant Het Nieuwsblad donderdag.

2014-11-11 13:52:14 AMSTERDAM - Op een toilet van het Altra college wordt een sticker geplakt, die verandert in een mannetje en vrouwtje, voor een genderneutrale wc. Voor transgenders, jongens en meisjes die zich niet thuis voelen in het geslacht waarin ze geboren zijn of in een proces van geslachtsverandering zitten, is toiletbezoek vaak een groot probleem. ANP EVERT ELZINGA

ANP EVERT ELZINGA

De nieuwe toiletten moeten worden voorzien van een speciaal logo, dat aangeeft dat ze door iedereen mogen worden gebruikt. Volgens belangenvereniging Çavaria is dat geen overbodige luxe. ,,Nu gebeurt het dat andere aanwezigen een transgender erop aanspreken dat die zich in het verkeerde toilet bevindt, wat erg pijnlijk is.”

Het plan is volgens de krant afkomstig van de Vlaams minister Liesbeth Homans (Gelijke Kansen). Zij kondigde onlangs ook al aan dat de vermelding ‘m/v’ gaat verdwijnen bij overheidsvacatures. Zo wordt geen onderscheid meer gemaakt tussen mannen en vrouwen.

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3348 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht