Zorg

Alphen zat fout met afwijzing traplift

De gemeente Alphen aan den Rijn heeft in april niet goed gehandeld bij het niet verstrekken van een traplift aan een negentigjarige man. Staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) schrijft woensdag naar aanleiding van vragen van SP-Kamerlid Renske Leijten dat Alphen zich niet aan de uitgangspunten van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) heeft gehouden.

alzheimer, oud, bejaard, bejaarden, vergeetachtig, dement, dementie, verzorging, bejaardentehuis, bejaardenhuis, verzorgingstehuis, senior

Bron: AFP Photo/ Jean Francois Monier

,,De gemeentelijke verordening laat onvoldoende ruimte voor het uitgangspunt van onderzoek in individuele situaties”, zo meldt Van Rijn. Alphen aan den Rijn gaat de verordening aanpassen.

De zaak zorgde eind april voor ophef in Nederland. De bejaarde man kreeg geen traplift ,,omdat hij eerder had kunnen voorzien dat traplopen moeilijk zou worden.” Bij seniorenoganisatie Unie KBO kwamen honderden boze reacties binnen.

Alphen aan den Rijn heeft aangegeven de toonzetting in de betreffende brief te betreuren, zo schrijft Van Rijn. ,,Er is een verbetertraject gestart met betrekking tot de correspondentie met haar inwoners.”

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3336 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Uitgelicht