Zorg

Bijwerkingen schildklierpil Thyrax blijven raadsel

Het is nog altijd een raadsel waarom meer patiënten last van bijwerkingen hebben van het medicijn Thyrax sinds de verpakking is veranderd van een glazen pot naar een doordrukstrip.

2016-01-15 14:23:37 DEN HAAG - Het schildkliermedicijn Thyrax Duotab. ANP BAS CZERWINSKI

 ANP BAS CZERWINSKI

Patiënten die het middel tegen een te trage schildklierwerking gebruiken krijgen vooral last van hartkloppingen, vermoeidheid en hoofdpijn. Dat blijkt donderdag uit een analyse van ruim 1800 klachten door het Nederlands Bijwerkingen Centrum Lareb.

De meeste bijwerkingen houden volgens Lareb verband met een te snel werkende schildklierhormoon, maar een deel ook met een vertraagde werking van de schildklier. Door de klachten hebben veel van de betreffende patiënten de huisarts (79 procent), specialist (55 procent), apotheker (58 procent) of fysiotherapeut (30 procent) bezocht. Bij ongeveer de helft van hen is het gebruik van Thyrax aangepast.

Lareb liet in november vorig jaar al weten opmerkelijk veel klachten te krijgen nadat de verpakking van het medicijn was aangepast. (ANP)

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3339 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht