Zorg

Vooronderzoek naar geweld in jeugdzorg

Wetenschappers gaan bekijken of er genoeg materiaal te vinden is voor een nader onderzoek naar fysiek en psychisch geweld jegens minderjarigen in rijksinstellingen en pleeggezinnen sinds 1945. Ze gaan tevens proberen vast te stellen of vroegere geweldsuitingen in de jeugdzorg al of niet laakbaar waren.

2013-12-11 18:12:27 DEN HAAG ILLUSTRATIE - Een jongen in pyjama gluurt door de gordijnen. ANP XTRA ROOS KOOLE

2013-12-11 18:12:27 DEN HAAG ILLUSTRATIE – Een jongen in pyjama gluurt door de gordijnen. ANP XTRA ROOS KOOLE

,,Een corrigerende klap was tot in de jaren zeventig geaccepteerd, terwijl dat nu niet meer zo is”, aldus een woordvoerder van de onderzoekers maandag. De onderzoekscommissie begint na de zomer en gaat op zoek naar archieven, vakliteratuur en andere publicaties. ,,Maar ook gesprekken met werkers in de jeugdzorg, vroegere slachtoffers en anderen die kennis dragen van de praktijken van weleer kunnen bijdragen aan het totaalbeeld’, aldus een zegsman van de onderzoekers maandag. (ANP)

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3346 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht