Zorg

Chirurg niet vervolgd voor mogelijke missers 

Een omstreden orthopedisch chirurg wordt niet strafrechtelijk vervolgd. Het Openbaar Ministerie (OM) onderzocht of acht mogelijke medische missers de chirurg strafrechtelijk aan te rekenen zijn en kwam tot de conclusie dat de behandelingen binnen de regels van de chirurgische orthopedie zijn uitgevoerd. Dat heeft het OM dinsdag bevestigd naar aanleiding van berichtgeving van RTV Noord-Holland.

Start behandeling Amsterdamse zedenzaak

De arts is in 2010 ontslagen door het Waterlandziekenhuis in Purmerend. Hij zou jarenlang risicovolle rugoperaties hebben uitgevoerd die regelmatig mislukten. Vier jaar geleden meldden 155 mogelijke gedupeerden zich nadat een tv-programma aandacht aan de arts had besteed.

Van de klachten bleven er acht over. De deskundige die deze heeft beoordeeld, concludeert dat de orthopeed mensen behandelde die al ernstige klachten hadden. ,,Daarbij is het niet uit te sluiten dat klachten niet weggaan of verergeren. Dat brengt echter niet automatisch de conclusie met zich mee dat er fouten zijn gemaakt”, schrijft het OM. De officier van justitie heeft de meldingen daarom nu geseponeerd. De betrokkenen zijn inmiddels op de hoogte gesteld.

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3341 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht