Zorg

Factor zonnebrand klopt niet altijd

Lang niet alle zonnebrandcrèmes beschermen ook echt zo goed tegen de zon als staat aangegeven op de verpakking. Dat blijkt uit een onderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) onder 58 anti-zonnebrandmiddelen.

2015-04-15 00:00:00 MAASTRICHT - Een zonaanbidster smeert zich in met zonnebrandcreme op een mooie zomerdag in het Stadspark. ANP MARCEL VAN HOORN

ANP MARCEL VAN HOORN

Bij 14 procent was de zonbeschermingsfactor lager dan op het etiket stond. Een keer was de factor zelfs beduidend lager: 23 in plaats van de geclaimde factor 50.

De leveranciers van de producten waarvan de zonbeschermingsfactor niet overeen kwam met het etiket, moeten maatregelen nemen.

De NVWA onderzocht verschillende merken, prijscategorieën en producten zoals crèmes, milks, oliën en sprays. De merknamen zijn niet bekendgemaakt.

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3344 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht