Zorg

Saxenburgh Groep ontvangt kwaliteitskeurmerk Stomavereniging

Het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg voldoet aan de kwaliteitseisen voor goede stomazorg binnen ziekenhuislocaties in Nederland.  De Saxenburgh Groep ontving hiervoor het kwaliteitskeurmerk van de Stomavereniging. Het keurmerk werd al eerder behaald in 2014, afgelopen week kreeg het ziekenhuis het groene vinkje voor 2015. De patiëntenvereniging stelt deze kwaliteitseisen vast, samen met stomadragers, stomaverpleegkundigen, chirurgen en urologen.

SONY DSC

Groen Vinkje
De Stoma Zorgwijzer laat zien welke stomazorg op welke ziekenhuislocaties mogelijk is en of het voldoet aan de 13 normen voor goede stomazorg, vanuit het perspectief van stomadragers. Voldoet een ziekenhuis aan de normen dan krijgt het ziekenhuis in de Stoma Zorgwijzer het groene vinkje. Het keurmerk van dit jaar laat zien dat de stomazorg binnen de Saxenburgh Groep ook in 2015 goed op orde is. De Stomavereniging stimuleert ziekenhuislocaties de stomazorg beter af te stemmen op de wensen en behoeften van (aankomende) stomadragers. Op de website kan men informatie zoeken, vergelijken of lezen wat een stomadrager mag verwachten van de zorg. De wijzer helpt bij het maken van een gemotiveerde keuze. Zie  www.stomazorgwijzer.nl voor meer informatie.

Om patiënten goed te informeren organiseren de stomaverpleegkundigen van de Saxenburgh Groep ongeveer drie keer per jaar een stomaochtend. De eerst volgende bijeenkomst zal rond eind oktober plaatsvinden. Deze ochtend is bedoeld om aanwezigen te informeren en ze in een ontspannen sfeer met elkaar in gesprek te laten gaan. Dragers van een stoma kunnen hun ervaringen delen met elkaar en met de zorgprofessionals.

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3339 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht