Zorg

Aspirine tegen vroeggeboorte

Een simpele aspirine lijkt vroeggeboortes te kunnen voorkomen. Amsterdamse wetenschappers krijgen 350.000 euro om dat op grote schaal te onderzoeken.

pil, aspirine, pijnstiller, pijn, hoofdpijn

Bron: DvhN/ Kees van de Veen

Een lage dosis aspirine voorkomt zwangerschapsvergiftiging maar kan ook spontane vroeggeboorte voorkomen, verwachten gynaecologen van het VUmc en AMC in Amsterdam.

“We dachten lang dat er geen specifieke oorzaak voor spontane vroeggeboortes was, maar inmiddels hebben we signalen dat al in het begin van de zwangerschap iets misgaat bij de aanleg van de placenta. Door dagelijks aspirine te slikken klontert het bloed minder, is de doorbloeding van de placenta beter en zou die het langer vol kunnen houden,” aldus VU-gynaecoloog Marjon de Boer.

In het onderzoek gaat het om tachtig milligram aspirine per dag de pijnstiller van de drogist is verpakt per vijfhonderd milligram en nadrukkelijk af te raden voor zwangere vrouwen, vanwege kans op bloedingen.

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3349 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht