Zorg

Helft ziekenhuizen weigert alleenstaande ivf

In bijna de helft van de ziekenhuizen worden alleenstaande vrouwen geweigerd als zij een vruchtbaarheidsbehandeling willen. Dat schrijft de Volkskrant woensdag op basis van een inventarisatie van maandblad Opzij. Volgens de richtlijn van gynaecologen mogen singles niet bij voorbaat worden uitgesloten van kunstmatige inseminatie en ivf-behandelingen.

IVF behandeling

IVF behandeling

Ziekenhuizen voeren meestal praktische redenen op om alleenstaanden de deur te wijzen. Ze beschikken niet over een spermabank of zeggen dat een ander ziekenhuis in de buurt betere faciliteiten heeft. Het morele argument dat alleenstaand ouderschap niet goed zou zijn voor een kind wordt door instellingen niet hardop gebruikt, maar speelt wel degelijk mee, zegt directeur Rien Crooij van Medisch Centrum Kinderwens in de krant.

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3336 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht