Beweging

Mexico belooft condooms in ruil voor beweging

Mexico heeft een manier bedacht om obesitas tegen te gaan. Mexicanen die tien squats (kniebuigingen) maken, krijgen als beloning een pakje condooms of een gratis metroritje. Op stations zijn speciale bewegingsmachines neergezet die een bonnetje printen als mensen de oefeningen doen.

condoom, voorbehoedsmiddel, zwanger, jongeren, seks, tieners, seksueel, jongen, meisje, gay, homo, veilig, sex, seksualiteit

Bron: ANP XTRA/ Roos Koole

In Mexico hebben ongeveer 37 miljoen inwoners obesitas. De overheid zet daarom stevig in op het bestrijden van overgewicht en probeert mensen met beloningen te stimuleren om meer te bewegen, schrijft de Britse krant The Guardian.

Wie geen condooms of een gratis ritje wil, kan ook bonnetjes sparen. Drie bonnen levert een stressbal op. Vijf bonnen is goed voor een stappenteller. (ANP)

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3336 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht