Voeding

Jonge vrouwen vinden het moeilijk gezond te blijven eten op vakantie

Nu de zomer officieel is aangebroken, kunnen we al een beetje gaan  dromen van uitgebreid tafelen en lekkere drankjes op zuiderse terrassen. Onderzoek toont aan dat bijna 8 op de 10 Nederlandse vrouwen haar gedrag op het vlak van voeding aanpast tijdens haar vakantie. Een groot deel van hen – 69% – laat zich bovendien op culinair gebied wat meer gaan tijdens de vakantie. Maar bij thuiskomst steekt het schuldgevoel de kop op en gaan ze ter compensatie bewust gezonder eten. Nergens voor nodig vinden ze bij Weight Watchers. Zij bundelen daarom vijf tips voor een perfecte vakantie, zonder schuldgevoel achteraf.

 salade, gezond, gezond eten, quinoa

De zomervakantie is in aantocht. Hét moment om te mijmeren over parelwitte stranden, romantische zonsondergangen en… die heerlijke pasta in dat Italiaanse vissersdorpje of dat reuze all-inclusive buffet in Turkije van vorig jaar. Vakantie is onlosmakelijk verbonden met eten. Onderzoek toont aan dat 69% van de Nederlandse vrouwen zich op vakantie wat meer laat gaan. Bijna 7 op de 10 jonge vrouwen (tussen 18 en 29 jaar) geeft aan het moeilijk te hebben om gezond te blijven eten op vakantie. Meer dan 3 op 4 jonge vrouwen heeft dan ook te kampen met frustraties op het vlak van eten tijdens hun vakantie.

 Gezonder eten

Als ze gebruind en  met een hele lading vakantiefoto’s terugkeren, passen vrouwen hun eetgewoonten vaak aan. Bijna de helft van de Nederlandse vrouwen geeft aan dat ze ter compensatie van haar vakantie bewust wat gezonder gaat eten zodra ze weer thuis is. Dat is overbodig volgens Weight Watchers. Met een paar slimme tips kunnen vrouwen zich zonder schroom laten gaan op vakantie en met een gerust hart thuiskomen. Compenseren is dan nergens voor nodig.

  1. Haal het beste uit je all-inclusive vakantieEen all-inclusive verblijf met bijhorend buffet kan gevaarlijk lijken, maar het is wel hét moment om gevarieerd te eten. Let er alleen op dat je niet té veel op je bord legt.
  2. Dat fruit gezond is weten we allemaal. Probeer tijdens je vakantie eens het lokale fruit. Je hoeft voor een keer geen appels of peren te eten: geniet van guave in Peru, dragon fruit in Vietnam en mangosteen in Indonesië
  3. Ga voor de alcoholvrije cocktail. Vakantie = cocktails! Maar alcohol hoeft niet altijd. Probeer eens een Shirley Temple! Is even verfrissend, en je houdt er geen kater aan over de volgende dag.
  4. Vraag je saus apart. Dikmaker nummer 1: saus. Overijverige obers durven nogal eens erg veel saus bij je gerecht te serveren. Saus kan, maar vraag het apart. Dan kun je zelf doseren.
  5. Experimenteer met sporten. Beweging is van groot belang om tijdens je vakantie fit te blijven. En dus kan vakantie hét moment zijn om lekker te sporten of een nieuwe sport te ontdekken. Wat dacht je van yoga tijdens je vakantie op Ibiza, hardlopen op Park Avenue of baantjes trekken in de Middellandse Zee? En zit je in een all-inclusive resort? Sla dan de sportieve onderdelen die georganiseerd worden vooral niet over.
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3336 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht