Voeding

Tips om genoeg groente te eten

Groenten zijn prachtige producten uit de natuur. Elke soort heeft zijn eigen vorm, kleur, geur, structuur en smaak. Je hebt oneindig veel mogelijkheden om te variëren en om ze te combineren. Ze zijn lekker en goed voor je. Alle reden om lekker veel groente te eten dus! Veel mensen eten alleen groente bij de warme maaltijd. Dat hoeft natuurlijk niet, je kunt het ook verspreiden over de dag. Hieronder diverse tips die het je gemakkelijk maken om aan je dagelijkse portie van 200 gram groente te komen.

vitamines, eten, voeding, gezond, groente, fruit, supermarkt

  • Eet groente ook eens bij de lunch of bij het ontbijt. Een tomaatje of schijfjes komkommer op brood is een klassieker, maar denk ook eens aan een lunchsalade met avocado of een vers broodje gegrilde groente met aubergine en courgette.
  • Eet ook tussendoor meer groente. Een schaaltje worteltjes, gesneden paprika of radijsjes zijn heerlijk om tussendoor te eten.
  • Serveer bij de avondmaaltijd eens twee verschillende groentesoorten. Onderzoek wijst uit dat volwassenen en kinderen meer groente eten als er meerdere soorten op hun bord liggen.
  • Wil je groenten bij de avondmaaltijd wat spannender maken? Met een zelfgemaakte dressing op basis van citroen of honing, verse kruiden of gemalen kokos maak je het speciaal.
  • Groente over? Maak er een soep of omelet van, of verwerk ze in een smoothie.

    Vitamines

    In groente zit onder andere vitamine C, vitamine A, foliumzuur, ijzer, kalium en calcium. Iedere groente heeft zijn eigen unieke samenstelling. Spruitjes bevatten bijvoorbeeld veel vitamine C, veldsla veel ijzer en doperwten veel vezels. Varieer dus zoveel mogelijk met groente, dat is de beste manier om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen.

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3336 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht