Zorg

Bethesda gestart met digitale registratie hoofdhuidkoeling

De oncologische dagbehandeling van ziekenhuislocatie Bethesda in Hoogeveen start op 17 augustus als eerste ziekenhuis in Nederland met de landelijke digitale registratie van hoofdhuidkoeling. Hierin wordt onder andere vastgelegd dat een patiënt hoofdhuidkoeling krijgt en wat het resultaat daarvan is.

hoofdhuidkoeling, kanker,

Hoofdhuidkoeling tegen haaruitval.

Met hoofdhuidkoeling houdt een apparaat het hoofd van de patiënt tijdens chemotherapie koel. Het doel hiervan is haarverlies te voorkomen. In de loop van dit jaar en begin 2016 gaan ook ziekenhuislocaties Scheper en Refaja digitaal registreren, evenals andere ziekenhuizen in Nederland. De ziekenhuizen die hoofdhuidkoeling aanbieden registreren nu nog op papier.

Door digitale registratie krijgen ziekenhuizen inzicht in de eigen uitkomsten van hoofdhuidkoeling. Ook kunnen uitkomsten van de verschillende ziekenhuizen beter met elkaar vergeleken worden. Dit biedt inzicht in de kwaliteit van hoofdhuidkoeling en hoe die te verbeteren. Het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) initieert en faciliteert de digitale registratie. Zo biedt het IKNL tablets aan waarmee oncologieverpleegkundigen bij en samen met de patiënt de registratiegegevens kunnen invullen.

 

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3349 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht