Zorg

Ambulanceacties breiden opnieuw uit

Ambulancepersoneel in diverse regio’s legt vanaf volgende week een paar uur het werk neer. Medewerkers van de ambulancediensten voeren al drie maanden actie, maar dat heeft nog niet geleid tot cao-voorstellen waar zij het mee eens zijn, meldt FNV Zorg en Welzijn woensdag.

Ambulance achterkantIn Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Nijmegen, Haarlem en Den Helder leggen de medewerkers op verschillende dagen het werk neer van 10.00 tot 14.00 uur. De ambulances rukken dan alleen uit in spoedgevallen.

Volgens FNV-bestuurder Fred Seifert is het voor ambulancepersoneel ,,onbegrijpelijk dat werkgevers al zo lang halsstarrig zijn dat ze hun eigen medewerkers geen fatsoenlijke loonsverhoging, goede arbeidsomstandigheden en een aanvaardbaar ouderenbeleid gunnen”. Het ambulancepersoneel zit acht maanden zonder cao.

In de regio Rotterdam is de werkonderbreking op maandag 24 augustus. Een dag later volgt Utrecht en op woensdag de 26e leggen Amsterdam en Den Helder het werk neer. Nijmegen en Haarlem staken op maandag 31 augustus een paar uur. (ANP)

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3352 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht