Zorg

Vader langer met verlof na bevalling

Vaders krijgen vanaf 2017 langer betaald vrij na de bevalling. Het ouderschapsverlof gaat van twee naar vijf dagen, bevestigen Haagse bronnen donderdag berichtgeving van RTL Nieuws.

zwangerschapsvergiftiging

Het ruimere verlof voor de partner van de moeder kost 75 miljoen euro per jaar en wordt bekostigd uit extra miljoenen die de regeringspartijen VVD en PvdA in 2016 kunnen besteden. Voor 2016 gaat het om 250 miljoen euro per partij, de jaren erna hebben de partijen elk 375 miljoen per jaar extra te besteden. Van die bedragen gaat per partij telkens 30 miljoen euro af om militaire missies te bekostigen.

Eerder werd al bekend dat er miljoenen extra zouden vrijkomen voor Defensie en zorg. Het extra geld voor Defensie (oplopend tot 375 miljoen euro) is een wens van de VVD. De PvdA wil graag meer geld voor betere zorg in de verpleeghuizen. Daarvoor wordt nu structureel 133 miljoen euro extra vrijgemaakt. Ook komt er voor iedere verpleeghuisbewoner 1000 euro meer beschikbaar voor dagbesteding, waardoor het verzorgend personeel meer tijd aan de zorg voor ouderen kan besteden.

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3338 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht