Zorg

Valeant ziet brood in lustpil voor vrouwen

De Amerikaanse farmaceut Sprout, fabrikant van de lustopwekkende pil voor vrouwen, wordt overgenomen door branchegenoot Valeant. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 1 miljard dollar (895 miljoen euro), werd donderdag gemeld.

vitaminepilSprout kreeg dinsdag van de Amerikaanse autoriteiten toestemming om zijn lustopwekkende middel met de merknaam Addyi op de markt te brengen. Het is het eerste middel dat vrouwen meer zin in seks moet geven. Het roze pilletje is echter controversieel omdat het effect gering zou zijn en de bijwerkingen van de ‘Viagra voor vrouwen’ heftig kunnen zijn. Addyi moet in oktober op de markt komen.

De transactie wordt in contanten afgehandeld.Het is al de twaalfde overname door het Canadese Valeant in een jaar tijd. (ANP/BLOOMBERG)

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3336 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht