Zorg

Eiceldonatie-baby geboren

De eerste vrouw die een eiceldonatie heeft gehad via de eicelbank in Leiderdorp, is bevallen van een gezonde dochter. Dat heeft het Medisch Centrum Kinderwens (MCK) in Leiderdorp laten weten. Moeder en dochter maken het goed.

Eicellen, IVF behandeling, eicelbank

Eicellen

Nog een aantal vrouwen is inmiddels zwanger, maar het centrum maakt niet bekend hoeveel. Begin vorig jaar begon het MCK als eerste met de uitgifte van eicellen uit zijn eicelbank. Het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam en het UMC in Utrecht doen dat tegenwoordig ook.

Voorheen moesten mensen die een eiceldonor nodig hadden en niemand in hun omgeving hadden die kon of wilde doneren, uitwijken naar het buitenland. Dat is een kostbare procedure en de donoren zijn anoniem. In Nederland is het verboden om anoniem sperma en eicellen te doneren. Een behandeling kost in Leiderdorp 2400 euro voor vier eicellen. Wegens grote toestroom van cliënten om eicellen te ontvangen, heeft het centrum de mogelijkheid tot aanmelding voorlopig gestopt.

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3349 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht