Beweging

Zeeuwen fietsen kwart meer door e-bike

Zeeuwen zijn door de gestegen verkoop van elektrische fietsen sinds 2010 23 procent meer gaan fietsen. Dat schrijft de PZC woensdag op basis van de Bovag.

2013-07-18 15:27:32 APPELSCHA - Een fietser met een electrische fiets (E-bike). Steeds meer fietsers raken betrokken bij ongelukken. Ook het aantal doden en gewonden door ongelukken op de fiets neemt toe. ANP CATRINUS VAN DER VEEN.

 ANP CATRINUS VAN DER VEEN.

Die organisatie analyseerde cijfers van het CBS. De Bovag schrijft de stijging toe aan de groeiende populariteit van e-bikes. De stijging van het aantal fietskilometers was in Zeeland het grootst van heel Nederland. In Friesland steeg het aantal kilometers in de afgelopen vijf jaar maar met 2 procent, het laagste percentage van het land.

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3344 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht