Zorg

Start eicelbank in AMC

In de afgelopen jaren is de vraag naar donoreicellen door vrouwen die zelf geen geschikte eicellen hebben enorm toegenomen. Tot voor kort konden deze vrouwen in Nederland alleen geholpen worden door een familielid of vriendin die bereid was haar eicellen te doneren.

Eicellen, IVF behandeling, eicelbank

Eicellen

Echter, aangezien voor veel vrouwen deze mogelijkheid van een familielid of vriendin die doneert niet bestaat, wijkt een groot deel uit naar het buitenland om daar een behandeling met eicellen van een onbekende donor van de eicelbank te ondergaan.

Het AMC zal, in navolging van Medisch Centrum Kinderwens in Leiderdorp en het UMC Utrecht, deze zomer starten met het werven van potentiele donatrices. Het is voor vrouwen die gebruik willen maken van eicellen van de eicelbank AMC niet mogelijk om zich aan te melden of zich op een wachtlijst te laten plaatsen. Zodra hier verandering in komt zal het AMC dat kenbaar maken.

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3336 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht