Voeding

AH stopt met verkoop omstreden e-nummers

Supermarktketen Albert Heijn stopt eind volgend jaar met de verkoop van producten voor kinderen waar omstreden kleurstoffen in zitten. Consumentenorganisatie foodwatch voert sinds vorige maand actie tegen producten waar deze zogenoemde Southampton Six kleurstoffen in zitten.

2008-01-14 00:00:00 HAARLEM - Een door duiven bezette neonreclame van Albert Heijn. ANP PHOTO XTRA KOEN SUYK

ANP PHOTO XTRA KOEN SUYK

Op deze producten moet sinds 2010 al een veiligheidswaarschuwing staan, waarin wordt gewaarschuwd dat het de activiteit of oplettendheid van kinderen nadelig kan beïnvloeden. Foodwatch vindt echter dat deze kleurstoffen – E102, E104, E110, E122, E124 of E129 – helemaal niet in voedsel thuishoren.

De stoffen zitten in bijvoorbeeld frisdrank, dressing en koekjes. Albert Heijn was in 2010 al gestopt met het gebruik van de kleurstoffen in producten van het eigen merk voor kinderen. Het is de bedoeling dat eind volgend jaar ook geen A-merken meer verkocht worden met deze E-nummers erin.

De E-nummers worden de Southampton Six genoemd omdat wetenschappers van de Universiteit van Southampton erachter kwamen dat ze hyperactiviteit bij kinderen kunnen veroorzaken.

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3342 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht