Zorg

NS’ers ongerust over verf met chroom treinen

De NS gebruikt al zo’n twintig jaar verf voor treinen die de kankerverwekkende stof chroom-6 bevat. De stof kan via de longen of voor de poriën in het lichaam terechtkomen.

De kankerverwekkende verf werd vooral gebruikt voor treinen uit de jaren 90, zegt FNV Spoor. © anp.

© anp.

Bij het afschuren van oude verflagen liepen medewerkers van Nedtrain, de onderhoudstak van de NS, tot voor kort onbeschermd door dikke lagen afgeschuurde verf, zo meldt Trouw woensdag. Er zijn nog geen ziektegevallen bekend, maar medewerkers maken zich volgens vakbond FNV Spoor zorgen. De NS onderzoekt het gebruik van de verf en heeft sommige werkzaamheden uit voorzorg stilgelegd.

Vorig jaar werd bekend dat defensiemedewerkers jarenlang blootgesteld zijn aan de chroom-6-verf bij het verven van straaljagers. Zo’n zeshonderd van hen hadden gezondheidsklachten.

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3336 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht