Well-being

Heel gezond: nooit meer douchen

Om zijn stelling te bewijzen dat bacteriën veel beter dan water met zeep en shampoo de menselijke huid kunnen reinigen, gaat de chemicus David Whitlock al twaalf jaar niet meer onder de douche en gebruikt hij ook geen zeep meer. Mensen die hem kennen, beweren dat Whitlocks huid er gezond uitziet en de man absoluut niet stinkt.

Foto: ANP

Foto: ANP

De zestigjarige wetenschapper, werkzaam aan het bekende Massachusetts Institute of Technoloy, is ervan overtuigd dat zeep en shampoo meer schade aan de huid toebrengen dan dat ze helpen. ,,Niemand heeft ooit een mens die dagelijks doucht met zeep wetenschappelijk onderzocht.” Zijn stelling: waar komt dan de aanname vandaan dat dat gezond is?

De bacteriën die op de huid actief zijn, reinigen niet alleen, ze zijn ook in staat ontstekingen en acne te voorkomen. Ze leven van nature in de aarde. De chemicus kwam ooit op het idee toen hij paarden in de modder zag rollen en begreep dat zich op die manier bacteriën aan de paardenhuid hechtten, zei hij tegen The New York Times.

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3338 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht