Zorg

Dag van de geboorte in Röpcke-Zweers Ziekenhuis

Op 9 september werd de ‘Dag van de Geboorte’ gevierd binnen de Saxenburgh Groep.  Ziekenhuizen en verloskundigenpraktijken in Nederland staan deze week stil bij het wonder van de geboorte. Ter ondersteuning van het Fonds Gezond Geboren krijgen alle baby’s die deze week in het Röpcke-Zweers Ziekenhuis worden geboren een babymutsje.

tijs_wind_1

 

De SaxenburghGroep verwelkomde deze week onder andere kersverse baby: ‘Tijs Wind’ in het ziekenhuis in Hardenberg. Helaas is een gezonde geboorte niet voor ieder kind vanzelfsprekend. In Nederland worden elke dag 500 baby’s geboren. Dagelijks overlijden vier baby’s als gevolg van groeivertraging, vroeggeboorte of aangeboren afwijking.

Het Fonds Gezond Geboren accepteert niet dat er in Nederland baby’s overlijden of worden geboren met een handicap of ziekte en financiert wetenschappelijk onderzoek dat ervoor kan zorgen dat zoveel mogelijk baby’s in Nederland wel gezond ter wereld kunnen komen.

Meer kennis over de oorzaken en behandelingen zorgt voor meer zwangerschappen met een goede afloop. Het doel van deze actie van Fonds Gezond Geboren is het vinden van ambassadeurs die kunnen helpen het probleem onder de aandacht te brengen.

Ambassadeur Gezond Geboren

De Saxenburgh Groep ondersteunt het Fonds Gezond Geboren graag door mee te doen aan de actie. Christa Cremer, leidinggevende Kraamafdeling: “We streven ernaar de allerbeste zorg te geven aan zowel moeder en kind. Hiervoor zijn een aantal jaren geleden de verloskamers veranderd in kraamsuites, waarbij de medische sfeer zoveel mogelijk is weggelaten. De afdeling is daarnaast in het bezit van de Bronzen Smiley, dit houdt onder andere in dat vaders na de bevalling bij hun partner en baby kunnen slapen”. Vorige maand nog werd op maandag 17 augustus de 400e baby van het jaar gezond en wel geboren in de kraamsuite van het Röpcke-Zweers Ziekenhuis.

 

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3350 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht