Zorg

Duur medicijn niet standaard meer vergoed

Nieuwe dure medicijnen worden voortaan niet meer direct opgenomen in het zorgpakket. Minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) wil eerst met producenten onderhandelen over de prijs om zo de zorgkosten op peil te houden, schrijft het AD vrijdag.

diabetes, zorg, medicijnen

Nieuwe geneesmiddelen, waarvoor geen alternatief op de markt is, worden eerst in een zogeheten ‘sluis’ gezet. Pas als het onafhankelijke Zorginstituut vindt dat het medicijn toegevoegde waarde heeft en Schippers een lagere prijs heeft bedongen, laat ze een medicijn toe. Volgens Schippers is het besluit noodzakelijk aangezien er binnenkort flink wat geprijsde medicijnen op de markt komen. Die kunnen elk de zorgkosten soms met honderden miljoenen per jaar laten oplopen.

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3349 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht