Zorg

Zorgverzekeraars: zorg gaat (helaas) over geld

Met een paginagrote advertentie in Het Financieele Dagblad lijken de Zorgverzekeraars Nederland (ZN) maandag begrip te vragen voor het feit dat niet iedereen in aanmerking komt voor bepaalde zorg als die niet onder de basisverzekering valt. ,,Zorg gaat (helaas) ook over geld” stelt de belangenorganisatie van zorgverzekeraars.

ANP XTRA NILS VAN HOUTS

ANP XTRA NILS VAN HOUTS

ZN wijst erop dat de overheid heeft bepaald dat iemand alleen recht heeft op zorg als dat ook echt nodig is en dat een behandeling moet passen bij de medische indicatie.

,,Het kan dus voorkomen dat u ‘nee’ te horen krijgt, bijvoorbeeld in de spreekkamer van uw huisarts. Of – direct of indirect- van uw zorgverzekeraar die geen toestemming geeft voor gebruik van dure medicijnen waar goedkopere maar net zo goede alternatieven voor zijn. Of voor een ingreep die niet onder de basisverzekering valt, zoals bijvoorbeeld een cosmetische operatie”, aldus ZN.

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3336 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht