Zorg

Belangrijk kwaliteitskeurmerk voor Antonius Ziekenhuis

Het Antonius Ziekenhuis in Sneek en Emmeloord heeft weer aangetoond het accreditatiebewijs van het NIAZ (Nederlands Instituut voor de Accreditatie van Ziekenhuizen) waard te zijn. De NIAZ-accreditatie is een belangrijk kwaliteitskeurmerk voor ziekenhuizen. Het keurmerk betekent dat patiënten erop kunnen vertrouwen dat er goede en veilige zorg wordt verleend volgens vaste werkwijzen en protocollen.

Antonius-Emmeloord1

De verlenging van de accreditatiestatus geeft aan dat experts van buiten van mening zijn dat het Antonius Ziekenhuis voldoet aan alle eisen. “Onze medewerkers en medisch specialisten doen er alles aan om de kwaliteit en veiligheid van de zorg te borgen voor patiënten. Ze werken voortdurend aan verbetering van de zorg. Dat is ook nodig, omdat de lat bij elke volgende accreditatie door het NIAZ hoger ligt,” zo vertelt Jack Thiadens, voorzitter van de Raad van Bestuur van de Antonius Zorggroep. “Deze accreditatie is dus echt iets om heel trots op te zijn.”

De NIAZ-accreditatie is een middel om de zorg te verbeteren, veiliger te maken en te borgen. Sinds 2000 werkt het Antonius Ziekenhuis voortvarend met een organisatiebreed kwaliteitssysteem. Dat maakt de kans op fouten kleiner en de zorg voor de patiënt veiliger en beter. Dit leverde vanaf 2003 accreditaties door het NIAZ op.

 

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3337 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht