Zorg

De handdoek in de ring gooien – Column Mariëlle de Vries

‘Ik heb er geen zin meer in’, dacht ik even deze week. ‘Het gaat me toch niet lukken om op mijn streefgewicht van 75 kilo te komen.’

Na mijn vakantie bleek ik 1,6 kilo zwaarder dan toen ik drie weken eerder de deur van het kantoor achter mijzelf dicht trok. Niet echt schrikbarend. In het verleden gebruikte ik in de vakantie voor alles het excuus en normaal kwam ik in de vakantie minimaal vijf kilo aan.: Ach het is vakantie. Dat had ik dit keer niet gedaan.

Marielle de Vries (Foto: Myrte Venema)

Marielle de Vries (Foto: Myrte Venema)

Had ik dan niet genoten? Jawel. Volop. Ik had niet extreem anders gegeten dan in de weken dat ik wel werk. Wat meer koffie en af en toe een speciaal biertje. Verder bleef ik gewoon mijn nieuwe leefgewoonten volgen. En ondertussen stond ik de muren en het plafond van mijn woonkamer te sauzen. Een flinke workout.

Wat ik wel ontdekte tijdens mijn vakantie is dat ik heel snel mijn regelmaat kwijt ben. Ik eerder vergeet te eten, dan dat ik wel eet. Dat de voorbereiding van het eten, zoals een keer in de week boodschappen doen, erbij inschiet, want vakantie.

Gisteren vertelde ik mijn voedingsdeskundige dat ik normaliter op dit punt de handdoek in de ring zou gooien. Het feit dat ik me dat realiseer betekent ook dat ik dat niet ga doen. Afvallen gaat met ups en downs. Mijn grootste angst is dat ik weer boven de honderd kilo kom. Volgens mijn voedingsdeskundige hoef ik daar niet bang voor te zijn. Als ik dat niet wil, gaat dat ook niet gebeuren. Daarom stort ik me de komende weken op de regelmaat. Dan is die 1,6 kilo van de vakantie er vast zo weer af.

Marielle de Vries Mariëlle de Vries is eindredacteur en vormgever voor verschillende weekbladen in Drenthe. Ze schrijft voor Gezondheid & Co de column Afvalperikelen waarin zij haar persoonlijke ervaringen over de constante strijd tegen overgewicht beschrijft. Contact Mail Tweet Berichten 89 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht