Zorg

Ook leraren hebben last van pesten

Ook leraren hebben last van pesten op school. Een op de tien leerkrachten had hier vorig jaar mee te maken. Dat blijkt donderdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De stress van een groot geheim bewaren kan je letterlijk ziek maken.

Het pesten gebeurde het meest door leerlingen. Ook hebben werknemers in het onderwijs – onder wie ook het niet-onderwijzend personeel – te maken met intimidatie en lichamelijk geweld door scholieren of hun ouders. Een op de vijf voelde zich ten minste één keer geïntimideerd in 2014. Uit de cijfers blijkt dat er een verband is tussen ongewenst gedrag, zoals pesten, en ziekteverzuim. Wie wordt gepest, meldt zich vaker ziek.

Het onderwijs staat bovenaan in het rijtje van beroepen waarin het meeste wordt gepest. Het komt ook vaak voor in het openbaar vervoer en de horeca.

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3339 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht