Zorg

Tarieven tandartsen lopen sterk uiteen

De tarieven van tandartsen voor gebitsbehandelingen kunnen tot duizenden euro’s uiteenlopen. Dat concludeert de Consumentenbond dinsdag op basis van een steekproef.

tandarts, boren, vullen, kiezen, tanden, gebit,

Bron: ANP XTRA/ Koen Suyk

Zes consumenten met gebitsproblemen vroegen in opdracht van de consumentenorganisatie steeds bij vier of vijf tandartsen een tweede deskundig advies en een behandelplan op schrift. Niet alleen de tarieven, maar ook de voorgestelde behandelingen voor dezelfde patiënt bleken flink te verschillen.

,,Zo adviseerde de ene tandarts een patiënt implantaten voor bijna 2500 euro waar een andere een frameprothese voor 477 euro voldoende vindt. Sommigen boden drie mogelijke behandelingen met volledig behandelplan en offerte, waar een ander enkel een bedrag op een briefje krabbelde”, stelt de bond.

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3336 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht