Zorg

Scheper Ziekenhuis krijgt kritiek inspectie

Het Scheper Ziekenhuis locatie Emmen moet binnen drie maanden orde op zaken stellen bij de schoonmaak en het beleid met handschoenen aanscherpen. Dit staat in een rapport van de inspectie voor de gezondheidszorg, die het ziekenhuis begin juli bezocht. Dagblad van het Noorden schrijft er vandaag over in de krant.

Nederland, Emmen, 03-07-'09; Exterieur van het Leveste Scheper ziekenhuis in Emmen. Foto: Kees van de Veen

Nederland, Emmen, 03-07-’09; Exterieur van het Leveste Scheper ziekenhuis in Emmen.
Foto: Kees van de Veen

Volgens de inspectie zijn er diverse tekortkomingen bij de schoonmaak, zoals te volle schoonmaakkarren, waardoor schoonmaker vuil materiaal niet altijd goed scheiden van schoon materiaal. De leiding kijkt vooral naar het resultaat van het schoonmaakwerk, terwijl zij ook goed moet letten op de juiste werkwijze, stelt de inspectie.

Het rapport is opvallend omdat er enkele weken na de het bezoek van de inspectie een mrsa-besmetting uitbrak in het ziekenhuis.

Volgens de ziekenhuisdirectie is er op dit punt sprake van toeval. Zij wijst er verder op dat de inspectie ook verbeteringen constateert in het ziekenhuis. ,,De aanbevelingen van de inspectie hebben we direct opgevolgd.”

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3346 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht