Zorg

Vaarwel maatje tentdoek – Column Mariëlle de Vries

Vorige week werd ik in het atrium van het kantoor begroet door een collega met de mededeling: ‘Jij bent al heel wat kwijt of niet?’ Hij doelde op mijn krimpende omvang. Ik beaamde het en hij vroeg wat de voordelen waren van zoveel gewichtsverlies. Heb je even?

Ik zit beter in mijn vel,  kan me makkelijker bewegen, heb weer zin om te sporten. Hoef geen moeite meer te doen om vrolijk over te komen, want dat ben ik vijfennegentig procent van de tijd echt. En wat ook heel fijn is? Ik kan nu weer terecht op de gewone maten mode. Had ik vroeger een hekel aan kleding kopen. Nu vind ik niets leukers. Want in maatje 46/48 is toffer spul te vinden dan in maatje tentdoek.

Nieuwe kledingstijl

Nieuwe kledingstijl

Mariëlle de Vries

Twee jaar geleden

Ik struin nu regelmatig sites van winkels af om te kijken wat ik mooi vind. Winkels zoals de H&M die ik vroeger vermeed, omdat daar alles kleiner is dan de maat die op het labeltje staat, loop ik nu rustig binnen om te kijken of ze er nog leuke basics hebben. En ja dan verbaas ik me  dat ik erin pas.

Deze zomer was ik met twee vrienden in de stad. Ik zag een leuk rokje hangen en greep automatisch naar maatje XL. Toen ik deze aantrok… overwinning. Ik verzoop erin. Maatje kleiner dan maar. Paste perfect. Hartstikke leuk. En ook nog in twee kleuren verkrijgbaar, nou dan allebei maar mee. Dat deed ik vroeger nooit en ik werd er verschrikkelijk blij van.

Toen het de afgelopen weken kouder werd, werd het toch ook tijd voor een nieuwe winterjas. Voorheen een crime om een te vinden, want alles wat ik leuk vond, was er niet in mijn maat of stond me niet. Mijn paarse maat 52 heeft daarom vijf jaar lang trouw dienst gedaan. Maar gisteren belandde hij dan toch in een vuilniszak. Te groot voor mij en te versleten om weg te geven aan een goed doel. Mijn nieuwe jas had ik al een paar weken. Een hippe parka. Maat 48. Past perfect. En helemaal wat ik graag wil. Binnenkort maar eens de hort op voor nieuwe winterkleding… Want die van vorig jaar is bij het Leger des Heils beland. Nu al zin in.

 

Marielle de Vries Mariëlle de Vries is eindredacteur en vormgever voor verschillende weekbladen in Drenthe. Ze schrijft voor Gezondheid & Co de column Afvalperikelen waarin zij haar persoonlijke ervaringen over de constante strijd tegen overgewicht beschrijft. Contact Mail Tweet Berichten 89 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht