Zorg

Zaterdag is verwendag – Column Mariëlle de Vries

Ik vind zaterdag de leukste dag van de week. Niet dat ik mijn bezigheden doordeweeks niet leuk vindt, maar de zaterdag is mijn verwendag. Iets wat ik echt heb moeten leren: Mezelf verwennen. Die verwendag begint vroeg. Ik sta tussen half acht en acht uur op om de dag met een stevig ontbijt van yoghurt, ongezoete muesli en fruit te beginnen.

Rond negen uur spring ik op mijn fiets richting sportschool. Tas vol sportkleding en twee boodschappentassen mee. Eerst leef ik me drie kwartier op de spinningfiets uit, en na een verkwikkende douche en een gezond tussendoortje, fruit of een boterham met appelstroop, vervolg ik mijn weg richting de markt.

nieuw rokje

Voordat ik mij uitleef op de markt, drink ik eerst een cortado of twee bij Jeans and Beans op de Vismarkt. Klets daar wat met de eigenaar van de Espressobar en de vaste klanten die ik er wekelijks tegenkom en daarna is het tijd voor de boodschappen.

De kaasboer komt al met mijn favoriete 30+ kaas aanzetten. Hij weet dat ik daar elke week een stuk van koop. De ene keer neem ik nog een portie groene olijven mee. De andere keer blijft het alleen bij een stuk kaas voor op het brood. Langs de kruidenkraam vervolg ik mijn weg naar de leukste groentekraam van de Groninger markt. Een echt familiebedrijf. Het lijstje dat ik de avond ervoor al heb gemaakt, bevat een grote hoeveelheid groente en fruit. Ik werk het lijstje af en een van de meiden die me regelmatig helpt laat me kennis maken met de meest uiteenlopende soorten fruit. Inmiddels ben ik erachter dat ik passievrucht heerlijk vind door de yoghurt en kaki fruit aan mij niet is besteed.

Na de tocht over de markt, lunch ik thuis met een paar plakken vers brood, belegd met de lekkere, gezonde dingen die ik op de markt gekocht heb. En de rest van de middag? Kruip ik met een pot thee en een goed boek op de bank. Dacht ik vroeger dat verwennen alles te maken had met ongezond en verboden eten naar binnen werken. Nu weet ik eindelijk beter. Verwennen is goed voor jezelf zorgen.

Lees het volgende artikel:
Marielle de Vries Mariëlle de Vries is eindredacteur en vormgever voor verschillende weekbladen in Drenthe. Ze schrijft voor Gezondheid & Co de column Afvalperikelen waarin zij haar persoonlijke ervaringen over de constante strijd tegen overgewicht beschrijft. Contact Mail Tweet Berichten 89 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht