Zorg

GGD en ROC Friese Poort organiserenTandenpoetsweek

Van 26 tot en met 30 oktober 2015 organiseert GGD Fryslân in samenwerking met de opleiding tandartsassistent van ROC Friese Poort voor de tweede keer de Friese Tandenpoetsweek.

Tandenpoetsen (foto: NDC Mediagroep)

Tandenpoetsen (foto: NDC Mediagroep)

25 studenten van de Friese Poort opleiding tandartsassistent gaan voor ruim 400 basisschoolleerlingen tandenpoetslessen verzorgen. Tijdens deze lessen krijgen alle basisschoolleerlingen van de studenten een tandenborstel en een tandenpoetsinstructie: “Een mooi sterk gebit gaat een leven lang mee. Maar dan moet je wel je gebit goed verzorgen!”

Mondgezondheid

Een goede mondverzorging moet al op jonge leeftijd beginnen. Door veranderende eetgewoonten hebben kinderen steeds vaker last van tandbederf. Ze eten en drinken steeds vaker en zoeter. Door het gebruik van meer frisdrank, vruchtensappen en sportdrankjes neemt ook de kans op tanderosie toe. Ook het poetsgedrag laat vaak te wensen over: te kort poetsen, niet goed poetsen en niet regelmatig een nieuwe tandenborstel aanschaffen. Een goede voorlichting over mondgezondheid aan kinderen en ouders kan leiden tot het voorkomen en/of verminderen van cariës.

Schoolontbijt

Het is de tweede keer dat GGD Fryslân en ROC Friese Poort de Friese Tandenpoetsweek organiseren. Eerder was de tandenpoetsweek een landelijke actie. In de week van 26-30 oktober 2015 wordt ook het nationaal schoolontbijt gehouden. Eten en tandenpoetsen horen bij elkaar. Goed tandenpoetsen is en blijft de basis voor een goede mondgezondheid, samen met gezond eten.

 

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3336 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Uitgelicht