Voeding

Recept Baked oats appeltaartje

Voor mij persoonlijk is het ontbijt mijn favoriete eetmoment van de dag en ik maak er dan ook graag een feestje van. Meestal ontbijt ik met havermout in de vorm van een pap maar havermout kan ook prima in de oven. Nu de koude herfstdagen weer in aantocht zijn, kies ik het liefst voor een warm ontbijtje. Wat dachten jullie van deze baked oats met een appeltaart smaak? Het vult goed, is gezond en je hebt gelijkt je dagelijkse portie fruit te pakken. Het enige minpuntje is dat het 25 minuutjes in de oven moet maar dat maakt dit gerecht ideaal voor de dagen dat je wat meer tijd hebt zoals in het weekend of op een vrije dag.

baked oats appeltaartje (1)

 

 

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 100 ml amandelmelk
  • 40gram havermout
  • 1 appel
  • 1 rijpe banaan
  • kaneel

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de appel en snijd deze in schijven of blokjes. De banaan mag je fijn prakken met een vork. Pak een ovenbestendig schaaltje en doe de melk, havermout en de geprakte banaan hierin. Roer alles goed door elkaar. De stukjes appel mogen bovenop het mengsel, druk ze een beetje in de melk. Om het af te maken bestrooi je de appeltjes met een laagje kaneel. Dit zorgt voor die heerlijke appeltaart geur! Vervolgens mag het schaaltje voor 25 minuten in de oven. Eet smakelijk!

Dit recept is van Jolanda Gerritsma.

Heb jij ook een gezond recept? Mail het dan met foto’s naar gezondheidenco@ndcmediagroep.nl

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3336 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht