Zorg

Kijk nu interactieve liveoperatie: borstsparende operatie en reconstructie

Tegenwoordig is het moeten inleveren van de borst bij borstkanker gelukkig steeds vaker overbodig. De zorg voor vrouwen met borstkanker en de reconstructieve mogelijkheden ontwikkelen zich in hoog tempo. Maar door een gebrek aan kennis bij patiënten worden keuzes vaak niet of te laat gemaakt. Gevolg is dat vrouwen in sommige gevallen niet meer voor een borstreconstructie in aanmerking kunnen komen. 

Foto-artsen-borstsparende-operatie-ZGT

Dit wil de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) doorbreken. Als afsluiting van de Borstkankermaand staan op donderdag 29 oktober diverse poli’s plastische chirurgie in ziekenhuizen in het teken van borstreconstructies. Om de juiste keuzes te maken, is het essentieel dat vrouwen met borstkanker goed worden voorgelicht.

In diverse ziekenhuizen door het hele land organiseren plastisch chirurgen de ‘Dag van de borstreconstructie’, waarbij bezoekers zich kunnen laten informeren over verschillende methoden van borstreconstructies. Zo worden er live operaties uitgevoerd, webseminars en gezondheidsmarkten georganiseerd. Op verschillende locaties worden lezingen gehouden en kunnen bezoekers persoonlijk vragen stellen aan plastisch chirurgen.

In Hengelo voeren plastisch chirurg Yvonne Smulders  en oncologisch chirurg Daniëlle de Leeuw, in ruim 2,5 uur live, een borstsparende operatie en reconstructie uit. Tegelijkertijd worden kijkers interactief geïnformeerd over deze ingreep. Naast de opererende chirurgen is onder andere Hinne Rakhorst plastisch chirurg aanwezig, die via de livestream gaat presenteren en enkele van de gestelde vragen live zal beantwoorden. Via twitter @ZGT_info of e-mail liveoperatie@zgt.nl kunnen kijkers vragen stellen.

De patiënte die meewerkt aan de live-operatie heeft de eerste live-operatie ‘DIEP-flap operatie’ gezien. Zij vond dit zeer informatief en vindt goede voorlichting over borstreconstructie en behandeling van borstkanker erg belangrijk. Zij werkt daarom mee aan deze liveoperatie.

Een van de operaties is 1om 13:00 uur hier te volgen

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3336 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht