Zorg

Vingerverf voor kinderen is niet altijd even veilig

Vingerverf voor kinderen is niet altijd even veilig. Veertien producten zijn zo gevaarlijk dat ze niet meer mogen worden verkocht. Dat heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) dinsdag gemeld.

Vingerverf

Een van de verboden producten is de Nijntje-vingerverf van Bruynzeel. Die bleek de kankerverwekkende stof NDELA te bevatten. Ook zaten er meer conserveermiddelen in dan toegestaan. Een andere verf bevatte een verboden conserveermiddel. Op het etiket van HEMA-vingerverf staat niet dat er conserveermiddelen in zitten. De Woezel & Pip-vingerverf kan gevaarlijk zijn als kinderen hun vinger in de mond steken. Op het etiket staat niet dat ouders toezicht moeten houden als kinderen verven. Door de verf van de V&D kunnen kinderen een allergie ontwikkelen.

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3341 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht