Zorg

‘Lager schoolniveau 15-jarige een oudergezin’

Het schoolniveau van vijftienjarige kinderen is lager wanneer ze opgroeien in een gezin waar niet beide ouders deel van uitmaakten. Dit verband is sterker wanneer de scheiding of het overlijden van een ouder op jongere leeftijd van het kind plaatsvindt.

School

Dat meldt Onderwijs in Cijfers, waarin het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) en het ministerie van Onderwijs samenwerken.

Vijftienjarige tieners die een ouder verliezen door overlijden volgen gemiddeld een iets lager schoolniveau dan kinderen van gescheiden ouders. Als ze hun hele leven al in een eenoudergezin woonden, volgen ze gemiddeld het laagste schoolniveau. Kinderen presteren nog slechter als het gezin niet intact blijft en er daarna nog meer veranderingen volgen.

De verandering in de gezinssituatie heeft minder invloed op het schoolniveau van kinderen als de ouders hoogopgeleid zijn.

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3336 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht