Zorg

Verzekeraars hebben nog maar weinig deals gesloten

De grote verzekeraars kunnen nog niet zeggen met welke ziekenhuizen ze volgend jaar een contract hebben. VGZ laat weten nog maar 25 procent van de ziekenhuizen te hebben gecontracteerd, Achmea tweederde. Dat meldt de Volkskrant. Zorgvergelijker Zorgkiezer hield een rondgang langs de grote verzekeraars.

zorgverzekeringOok CZ zou nog maar 25 procent van de ziekenhuizen hebben gecontracteerd. Menzis zou op 65 procent zitten. Het contracteren van ziekenhuizen en andere zorgverleners is vooral van belang voor mensen met een naturapolis. Zij moeten naar een ziekenhuis dat onder contract staat bij de verzekeraar, anders moeten ze een kwart tot de helft van de rekening zelf betalen. Dat kan in de duizenden euro’s lopen. Het Amsterdamse VUMc geeft aan er nog met geen enkele zorgverzekeraar uit te zijn.

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3340 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht