Zorg

Het is allemaal een kwestie van planning en gewenning – Column Mariëlle de Vries

Ik zit beter in mijn vel dan ooit. Hoewel ik niet afval met kilo’s tegelijk, heb ik eindelijk het juiste eet- en sportritme gevonden. En dat maakt me ongelooflijk blij. Van nog geen half jaar geleden dagelijks bewegen, maar niet echt sporten, naar dagelijks bewegen en daarbij drie keer in de week sporten. Het is allemaal een kwestie van kijken waar je hart ligt. En hoe dit het beste in je dagelijkse levensstijl in te passen.

Foto: Myrte Venema

Foto: Myrte Venema

Een paar weken geleden begon mijn voedingsdeskundige met een pilot. Een wandelgroep. Iedere week op dezelfde dag een uur stevig wandelen en oefeningen doen. Ze vond het wel wat voor mij en of ik zin had om mee te doen. Ik twijfelde even want naast mijn werk en twee keer sporten in de week, vond ik het een beetje veel worden. Ik had een week om erover na te denken en hoe langer ik dat deed, des te meer had ik zin om mee te doen. We zijn nu een maand verder en ik heb nog geen spijt gehad van die beslissing.

Niet vrijblijvend

Om het sporten vol te houden heb ik met mezelf afgesproken dat het niet vrijblijvend is. Het wandelen niet, omdat je dat met een groep doet, maar ook de sportschool niet. De tip die ik van mijn voedingsdeskundige kreeg was om het in te plannen in mijn agenda. Bij het maken van afspraken zie ik het dan staan en omdat het een afspraak is met mezelf, heb ik minder snel de neiging om die te laten schieten. Want het staat op papier.

Prioriteiten

De zaterdagochtend is van half tien tot kwart over tien voor de spinningles. Op dinsdag neem ik mijn sportkleding mee naar kantoor en na het werk fiets ik meteen door naar de sportschool om een klein uurtje te trainen. En moet ik echt een training op de zaterdagochtend laten schieten, dan zorg ik dat ik op vrijdag een training plan. Ik merk nu al na een paar weken dat ik nog meer energie heb, nog meer conditie en nog meer zin om te sporten. Net als mijn eetpatroon is het allemaal een kwestie van planning en gewenning… En prioriteiten stellen.

Marielle de Vries Mariëlle de Vries is eindredacteur en vormgever voor verschillende weekbladen in Drenthe. Ze schrijft voor Gezondheid & Co de column Afvalperikelen waarin zij haar persoonlijke ervaringen over de constante strijd tegen overgewicht beschrijft. Contact Mail Tweet Berichten 89 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht