Zorg

Budgetpolissen hebben minder beperkingen

De voorwaarden van de meeste budgetzorgverzekeringen zijn voor het komende jaar een stuk gunstiger vergeleken met het afgelopen jaar, constateert de financiële vergelijkingssite Geld.nl woensdag.

2012-11-05 00:00:00 DEN HAAG -  ILLUSTRATIE. Bruggen slaan, de titel van het regeerakkoord van VVD en PvdA. De invoering van de inkomensafhankelijke zorgpremie is een van de hete hangijzers. ANP XTRA LEX VAN LIESHOUT

ANP XTRA LEX VAN LIESHOUT

Dat komt omdat verzekeraars meer zorgverleners hebben gecontracteerd. Daardoor kan zo’n budgetverzekering voor meer mensen interessant zijn.

Een budgetpolis houdt in dat je een lage premie betaalt voor de basisverzekering. Daar staat tegenover dat een beperkt aantal zorgverleners gecontracteerd is. Ga je dan voor een operatie bijvoorbeeld naar een ziekenhuis waarmee een zorgverzekeraar geen contract heeft, dan moet je een deel van de kosten zelf betalen.

Maar volgens de vergelijkingssite zijn veel van deze beperkingen van de goedkopere polissen weggenomen. Voor het komende jaar bieden vijf zorgverzekeraars een budgetpolis aan. Het gaat om .

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3340 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht