Beweging

Helft wintersporters onvoorbereid aan de slag

Veel mensen die op wintersport gaan, doen dat onvoorbereid. In aanloop naar hun vakantie oefenen de meeste skiërs en snowboarders helemaal niet, zo blijkt maandag uit onderzoek van TNS Nipo.

skie, skiën, wintersport, skilift

Bron: ANP/ Robin Utrecht

53 procent van de wintersporters zegt zich niet fysiek voor te bereiden. Bij de jongeren is dat 59 procent. Jaarlijks keren honderden mensen met een botbreuk of een andere blessure terug van wintersport.

,,Een week wintersporten vraagt vaak meer van je lichaam dan je denkt. Ook als je al sport, is een goede voorbereiding voor wintersport noodzakelijk”, zegt Beate Dejaco, fysiotherapeut van Sport Medisch Centrum Papendal. ,,Skiën en snowboarden zijn intensieve sporten die veel van je lichaam vragen. Je gebruikt spieren die je normaal misschien niet of nauwelijks traint.”

TNS Nipo deed het onderzoek in opdracht van Zilveren Kruis, dat samen met Sport Medisch Centrum Papendal een ski-apk heeft ontwikkeld. Dat is een onlinetool waarmee wintersporters hun fitheid kunnen testen.

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3342 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht