Zorg

Alternatieve genezers komen onder toezicht

Iriscopisten, chiropractors en homeopaten die over de schreef gaan, kunnen vanaf 1 januari worden beboet of gesloten door de inspectie. Dat meldt het AD.

2010-06-23 00:00:00 ZOETERMEER - ILLUSTRATIE. Kosten en de zorg. Maatregelen stijgende kosten gezondheidszorg. ANP XTRA LEX VAN LIESHOUT

 ANP XTRA LEX VAN LIESHOUT

Een wetswijziging maakt het mogelijk alternatieve genezers net als reguliere artsen te controleren op kwaliteit. Medische missers moeten zij voortaan melden en ontevreden klanten kunnen terecht bij een klachtenfunctionaris. ,,Ik vind het van groot belang dat patiënten meer rechtszekerheid krijgen, een klacht kunnen voorleggen aan een klachtenfunctionaris en kunnen zeggen: ik ben onjuist behandeld”, aldus minister Edith Schippers.

Door de wetswijziging kan de Inspectie voor de Gezondheidszorg voortaan ook ingrijpen als zij signalen krijgt van misstanden. Dat kan variëren van een boete tot sluiting als cliënten direct gevaar lopen. ,,Het is niet uit te leggen dat alternatieve genezers niet zijn aan te pakken als er dingen misgaan”, sluit Schippers af.

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3336 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht