Zorg

Borniaherne verder als Noorderbreedte Revalidatie

Omdat de naam te veel deed denken aan het voormalige verpleeghuis gaat Borniaherne in Leeuwarden verder als Noorderbreedte Revalidatie.

2010-10-28 00:00:00 ROTTERDAM - Een ergotherapeut begeleidt een client bij de revalidatie in een thuissituatie in Rotterdam. Het kabinet wil een eigen bijdrage invoeren voor bezoek aan de ergotherapeut. Die bijdrage zou 10 euro zijn per behandeling. Ergotherapeuten stellen mensen in staat de dagelijkse dingen in de eigen omgeving te doen en worden ingezet als activiteiten die eigenlijk automatisch behoren te gaan, zoals aankleden, schrijven, eten, boodschappen doen, telefoneren, opstaan, fietsen, autorijden, (huishoudelijk) werk of hobby's niet meer (volledig) lukken. De Ergotherapeut bekijkt samen met de client hoe de client deze activiteiten weer zo normaal mogelijk kan oppakken. ANP XTRA NILS VAN HOUTS

ANP XTRA NILS VAN HOUTS

Naam en logo werden gisteren onthuld door Anne-Marie Pluymers, tijdelijk manager van de instelling die naast het MCL is gevestigd. Met 83 bedden in Leeuwarden en 32 in De Batting in Harlingen vangt Noorderbreedte Revalidatie patiënten op die na een ziekenhuis langere tijd moeten revalideren.

In haar toespraak stond Pluymers stil bij de moeilijke periode die Noorderbreedte afgelopen jaar doormaakte. Er was veel ontevredenheid onder het personeel over snelle veranderingen, slechte leiding en hoge werkdruk. Er wordt nu beter naar elkaar geluisterd, er is meer overleg en er is vooral respect voor elkaar. ,,Met vallen en opstaan zijn we op de goede weg.”

Het revalidatiecentrum werkt sinds kort met serious gaming, computerspellen die patiënten ondersteunen in de hun revalidatie. De komende tijd volgen nog nieuwe oefentoestellen en wordt het personeel in nieuwe bedrijfdkleding gestoken.

Aan het gebouw is weinig veranderd. Borniaherne stond al op de nominatie om vervangen te worden door nieuwbouw op het MCL-terrein, maar dat laat nog wel op zich wachten.

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3336 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht