Zorg

‘Jeugd te makkelijk in aanraking met sigaret’

Nederlandse jongeren komen te makkelijk in aanraking met verkooppunten van sigaretten en andere tabaksproducten. Dat stelt KWF Kankerbestrijding aan de hand van cijfers van de Kamer van Koophandel.

2016-06-06 12:53:54 RIJSWIJK - Pakjes sigaretten in het schap bij een benzinepomp. ANP XTRA LEX VAN LIESHOUT

ANP XTRA LEX VAN LIESHOUT

,,Jongeren worden gemiddeld drie keer vaker geconfronteerd met de verkooppunten van tabaksproducten dan van gewoon bruin brood. Blootstelling aan tabaksproducten vergroot de kans dat jongeren beginnen met roken of blijven roken. We kunnen in Nederland op bijna 9400 structurele plaatsen een gewoon bruin brood kopen (supermarkten en bakkerijen) en op minimaal 30.000 verkooppunten tabak. KWF wil mensen meer bewust maken dat we in Nederland nog heel normaal omgaan met sigaretten, terwijl we het hebben over een product dat meer dan de helft van de rokers doodt”, aldus het KWF.

De organisatie start daarom donderdag de campagne “Eigenlijk best gek hè?’ met cabaretier Roué Verveer in de hoofdrol.

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3350 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht