Zorg

MS-medicijn vergoed in het basispakket

Het medicijn Fampyra voor MS-patiënten wordt komend jaar voorwaardelijk toegelaten tot het basispakket van de zorgverzekering. Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) maakte donderdag bekend dat het medicijn vanaf 1 april 2016 voor twee jaar wordt vergoed in het basispakket voor volwassenen die slecht kunnen lopen door MS.

2009-10-31 00:00:00 HAARLEM - (ILLUSTRATIE) Medicijnen pijnstillers Paracetamol en Ibuprofen. ANP XTRA KOEN SUYK

2009-10-31 00:00:00 HAARLEM – (ILLUSTRATIE) Medicijnen pijnstillers Paracetamol en Ibuprofen. ANP XTRA KOEN SUYK

Ook de behandeling van clusterhoofdpijn door zenuwstimulatie aan het achterhoofd wordt vanaf 1 januari voorlopig voor vier jaar vergoed. Het gaat om chronische hoofdpijn die niet met medicijnen is te behandelen.

Beide behandelingen worden door Schippers gezien als veelbelovend, hoewel nog niet is bewezen dat ze ook goed resultaat hebben. Dat moet de komende tijd duidelijk worden.

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3346 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht