Zorg

Restaurant weigert blindengeleidehond

Een Japans restaurant in het Bretonse Quimper is aangeklaagd wegens discriminatie nadat het een blinde jongen de toegang had geweigerd, omdat die een blindengeleidehond bij zich had. Het incident was vrijdag toen de zestienjarige jongen die al twaalf jaar blind is, naar binnen wilde samen met andere slechtzienden en trainers die de gehandicapten leren op eigen benen te staan.

Geleidehondenbazen ervaren hotels als minst toegankelijkDe restauranteigenaar wilde absoluut geen hond in de zaak, omdat hij ,,verse vis serveerde”. Een medewerkster van een Franse organisatie voor slechtzienden wees het merkwaardige excuus van de hand en waarschuwde de restauranthouder dat hij met deze discriminatie de wet overtrad.

De vader van de jongen heeft inmiddels een klacht ingediend, meldde de Bretonse krant Le Télégramme maandag.

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3342 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht